Redskaber til folk med motorisk uro

Døjer du eller en pårørende med motorisk uro? Det kan skyldes ADHD, som kan kræve forskellige former for tilpasning og i nogle tilfælde endda medicin at holde under kontrol, men det kan også være at du, trods du ikke har en diagnose, nogle gange oplever motorisk uro og behovet for at sidde med noget, der kan få dig til at slappe af. I arbejds- eller studiesituationer kan det vise sig ved, at du har svært ved at koncentrere dig.

Motorisk uro kan vise sig på mange måder. For nogle er det nok at sidde med noget i hænderne, man kan bevæge, så man kan holde fokus på det, man sidder med, mens det for andre er mere kropsligt. Det kan være, du har brug for at kunne bruge hele din krop for at kunne føle, du kan slappe af eller koncentrere dig. Det handler for dig om at finde det værktøj, der virker bedst.

Find ro om natten

Det er ikke kun i løbet af dagen, det kan vise sig problematisk at finde ro. Selvom det måske er her, det kommer mest til udtryk for andre, kan det mest generende måske være, hvis du ikke er i stand til at finde ro om natten eller aftenen. Her kan specielle puder eller en lænestol, der er designet til, at du kan finde ro i den gøre, at du bedre kan komme ned i gear.

Hvis du har svært ved at falde i søvn eller sove igennem en hel nat, kan det være, du skal kigge på en tyngdedyne. Tyngdedyner var i starten primært til børn og voksne med ADHD, men flere og flere som generelt oplever motorisk uro har vist sig at have stor gavn af tyngdedyner. Måske det også er noget for dig? Det kan være, du bedre kan overskue dagligdagen, når der er styr på søvnen.