Hvad er dit behov?

Selvom der er mange ting at tage stilling til, når man erhverver sig blå sofaer, bør en af dine vigtigste overvejelser være spørgsmålet om behov. Hvad skal din sofa kunne møde af behov i din hverdag?

Måske har du ikke brug for nogen stor sofa, og har du ikke dette, behøver du nødvendigvis ikke investere i en kæmpe flyder, selvom det ser sejt ud på billeder. Der findes tonsvis af sofaer, som dækker ethvert behov, og derfor må du mærke efter nede i maven. Din mavefornemmelse vil helt sikkert fortælle dig, når du har fundet præcis den sofa, som du har gået og ledt efter.

Det siges ofte, at køkkenet er hjemmets hjerterum. Men vi vover at påstå, at hjerterummet findes i stuen – præcis der, hvor din nye sofa skal stå. En sofa kan og skal bringe dig og din familie en masse glæde, og derfor må du gå på en kompromisløs sofa-jagt, når du skal erhverve dig en ny sofa.

Men hold nu op, hvor det kan være svært at greje, hvilken sofa man skal vælge, da der findes et hav af forskellige sofaer. Og hvad skal du egentlig have med i dine overvejelser, når du træffer den store beslutning? Det hjælper vi dig med! Læs med her.

En lang liste af overvejelser

En sofa skal kunne rumme lidt af hvert – men først og fremmest skal den passe til jeres behov. Før du går på sofa-jagt, giver det derfor rigtig god mening at finde ud af, hvad dette behov kalder på. Vi har lavet en liste over de forskellige overvejelser, som du kan have med i tankerne.

  1. Hvor stor skal sofaen være?
  2. Hvor skal sofaen stå?
  3. Hvor mange moduler skal sofaen have?
  4. Hvordan skal sofaen se ud?
  5. Skal sofaen være let at gøre ren?

Hvor mange mennesker skal sofaen have plads til?

Hvor stor en sofa skal være afhænger naturligvis af, hvor mange mennesker der skal kunne sidde i sofaen. Hvis I er en stor familien, bør sofaen dermed også være stor i slaget.

Du kender sandsynligvis følelsen af at skynde dig fra bordet for at få den bedste siddeplads i sofaen, men hvis sofaen er stor nok, behøver I ikke at bokse om siddepladserne, og kan derfor tage den med ro, når I bevæger over i det bløde.

Hvor skal sofaen placeres i rummet?

Når du vælger, hvor stor sofaen skal være, bør du ligeledes overveje, hvor i rummet sofaen skal placeres. Et anbefalelsesværdigt råd er, at du tager mål på din stue, så du får en ide om, hvor stor en sofa du kan tillade dig at vælge.

En sofa må gerne være stor og rummelig, men hvis ikke du har verdens største stue, bør du have rummets kvadratmeter med i dine overvejelser. Sofaen skal ganske vist være stuens omdrejningspunkt, men det bliver sjældent effektivt at bevæge sig rundt i stuen, hvis sofaen ender med at dominere hele rummet.