Gode råd mod forstoppelse

Lider du af forstoppelse? Det er en tilstand, som kan være enormt generende for dem, der døjer med det, og derfor er det da også med at få gjort noget ved det, så man i stedet kan nyde sin hverdag, frem for at have maveproblemer. Der er flere forskellige måder, man kan afhjælpe forstoppelse på. For nogle er det nok at ændre på kosten – for andre kan det være nødvendigt med lidt andre midler.

Først og fremmest er det vigtigt, at du får nok at drikke. Et sufficient væskeindtag mindsker risikoen for forstoppelse, men der er mange, der ikke får nok at drikke i løbet af en dag, og så vil der altså være en let øget risiko for forstoppelse. Desuden kan det godt betale sig at fokusere på fiberrig kost samt at få dyrket motion, så tarmsystemet bedre kan klare fordøjelsen, og risikoen for forstoppelse mindskes. Klik her hvis du lider af forstoppelse.

Lær din krop at kende

Måske du efterhånden kender din egen krop så godt, at du kan læse de signaler, den sender. Hvis du har lidt af forstoppelse gennem en længere periode, kan det måske hænge sammen med, at du har en lidt sart eller følsom tarm, som reagerer mere på forskellige ting, end andre måske oplever. Det kan komme til udtryk ved, at du har skiftende forstoppelse og diarré, som kan være enormt generende i hverdagen.

Hvis du oplever forstoppelse i løbet af en graviditet, skal du også være opmærksom på, at det er noget af det, mange typisk oplever. Alligevel kan det i den situation være en god idé at snakke med jordemoder eller læge om problematikken, så du er helt sikker på, at du får det behandlet så optimalt som muligt. Det er vigtigt, at du er mindst muligt generet af det, som det overhovedet er muligt.