Bliv vejledt til den rigtige cykel

Som dansker har du sikkert allerede ejet en cykel eller to i gennem hele dit liv og på trods af erfaring med andre cykler, kan det være svært at sikre sig den helt rigtige cykel, når man er på udkig efter en ny. Her får du lidt hjælp til at komme i mål med din næste cykelkøb, så du ikke skal fortryde købet efter få måneder.

Danskerne elsker cykler

Vi har i Danmark et ry for at cykle meget og det er kun fordi der rent faktisk er noget om snakken. Danskerne elsker at benytte cyklerne i deres dagligdag og derfor er der også et marked for cykelhandlere her i landet, hvad enten der er tale om en cykel der skal bruges som transportmiddel eller en cykel der skal bruges i forbindelse med udøvelse af sport. 

 

Netop fordi vi i Danmark benytter os så meget af cykler, er det også normalt at alle danskere på et eller andet tidspunkt i deres opvækst, har fået lov til at eje en cykel. Ikke desto mindre er der utrolig få af os, der har den fjerneste idé om, hvad der egentlig er den helt rigtige cykel for os selv.

 

Sidder du og finder svar online er der heldigvis hjælp at hente og et godt sted at starte er, at se nærmere på en cykel størrelsesguide, så du i det mindste ved hvilke tommer der vil passe til dig. det kan især være en hjælp hvis du står og skal købe en cykel i nær fremtid og vil sikre dig at du kun kigger efter cykler, der allerede er på lager. Kender du størrelsen, vil du på de fleste sites kunne sortere i hvilken størrelse der skal vises frem.

Kend størrelsen og typen af stel, før du går på opdagelse

Det er lidt en jungle at finde rundt i de forskellige størrelser på cyklerne, for her kan du både komme ud for at møde betegnelser som S, M, L men også tommer. Benyt dig derfor først og fremmest af størrelsesguiden og du kan derefter se nærmere på hvilken type cykel du så egentlig vil få mest glæde af.

 

Der er forskel på cyklerne i forhold til hvad de er bedst egnet til. Det er typisk stellet der skiller sig ud og gør det tydeligt for dig om der er tale om en Mountainbike, citybike eller en racer. Du skal selvfølgelig ikke vælge en citybike, hvis formålet er at suse afsted i skoven på forskellige Mountainbikebaner.