Alt du skal vide om at sejle kajak

Er du blevet interesseret i den rolige vandsport, som ikke bare giver motion, men også vilde naturoplevelser? At sejle kajak er en oplagt forårs- og sommersport, som man let kan blive afhængig af. Men før du kaster dig ud i bølgen blå, skal du lige vide, at det er en dårlig idé. Her kommer lidt gode råd til dig, som ønsker at prøve kræfter med kajak.

Den rette viden og det rette udstyr

Det siger måske lidt sig selv, men det er vigtigt, at du tager et kursus i at sejle kajak, inden du kaster dig ud i det. Det kan du finde ved den nærmeste kajakklub, og her bliver du undervist i, hvordan du kommer ned i- og op af kajakken, hvordan du styrer den og vigtigst af alt; hvordan du skal håndtere en kæntring. Det er bedst at starte sin kajakroning om sommeren, hvor vandet er mest roligt, så man kan nå at blive fortrolig med kajakken og bevægelserne. Dernæst, skal du have fat i det rette udstyr. En redningsvest er essentiel, men der er også meget grej, som kan forbedre din kajak- se for eksempel mærket longboat, der, som navnet antyder, er specialiserede i netop kajak- og kanoudstyr.

Find en kompagnon og hold øje med himlen

Når du har overstået kursus og købt dig en kajak, har du sikkert lyst til at kaste dig ud i det. Men nybegyndere skal aldrig ro alene, og derfor skal du finde en kompagnon, så I kan passe på hinanden. Du skal desuden have helt styr på, hvordan du redder dig selv- uanset om du sejler havkajak eller vandløb. Sørg altid for at se på vejrudsigten, inden du begiver dig afsted, og hold dig tæt på land i den første tid. Så er du godt klædt på til at blive en top-kajakroer. God fornøjelse.